Varis Tedavi Merkezi

Strippng Venoktomi Nedir?

Kimileri sülük ve ilaçla varis tedavi ettiğini belirte dursun, öyle bir şeyin mümkün olmadığını gösteren varis ameliyatı yöntemlerinden biride Strippng Venoktomidir. Amacı sorunlu damarları vücuttan söküp atmak olup, bunun içinde ince bir telden yararlanmaktadır. Medical Art olarak hiç bir varis ameliyatı uygulaması yapmadığımızı belirtip, sadece sizlerin bilgilenmesi amaçlı geçmişten bugüne kadar geliştirilen yöntemleri aktarıyoruz.

Strippng Venoktomi Nasıl Yapılır?
Damar genişlemesinin başlangıç yeri olan kasıktan damar içine sokulan tel ilerleyebildiği kadar ilerletilir. En alttan çıkarılan telin ucu dışarı alınarak damarın alt ucu tele bağlanır ve kasığa doğru çekilir. Damar tümüyle yan dallarından ayrılarak çıkarılmış olur.

Tekrarlama Riski Yüksektir
Narkoz (genel anestezi) gerektirecek kadar ağır bir ameliyattır.Kalın ve düz olan büyük damar bu şekilde alınır ancak orta kalınlıktaki yan dallar alınamadığı için eski halinden daha kötü bir şekilde tekrar oluşur.beş yıl izlenen varis ameliyatı olmuş kişiler üzerinde yapılan bir istatistiki çalışmada hastaların % 60 kadarında yeniden varisler olduğu tespit edilmiştir.Gelişmiş ülkelerde kullanımı oldukça azalmış bir tedavi şeklidir.

Ameliyat Sonrası Yaşananlar
Ağrı sebebiyle şart koşulan istirahat süresi hastaya ciddi iş gücü kaybına sebep olmaktadır. Ameliyatı takip eden 2 ay varis çorabı yada bandaj uygulama uygulama zorunluluğu özellikle yaz aylarında hastaya ciddi eziyet olmaktadır. Telin ilerleyemediği yerlerde cilt kesilerek aşağı ilerletilir buna bağlı olarak hastanın bacağında onlarca dikiş olabilmektedir.

Varis Ameliyatı Gereksizdir
Genetik yada yaşam tarzı ile ortaya çıkan varisli damarlar vücudunuzdan atılması gerekir. Strippng Venoktomi bu şekilde atılmasını planlamıştır. Bizim geliştirdiğimiz ameliyatsız varis tedavileri ise sorunlu damarları olduğu yerde imha ederek vücudun atmasını sağlamaktır. Bunun için geliştirilen Lazer, Radyofrekans, Köpük ve Skleroterapi ile varisli damarların tedavisi yapılmaktadır. Tekrarlama riski %5 ihtimal olup aynı zamanda işgücü kaybı ve istirahat gerekmez. Kesi yapılmadığı içinde bacaklarınızda ameliyat ve dikiş izi kalmamaktadır.

varis ameliyati strippng venoktomi Varis Ameliyatı (Strippng Venoktomi)

Ameliyatsız varis tedavi hakkında daha fazla bilgi ve hekimlerimize sorularınızı iletmek, ücretsiz muayene imkanlarımızdan yararlanmak için 0212 573 50 75 nolu telefondan bilgi ve randevu alabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki yorum formunuda kullanabilirsiniz.

   Paylaş
  1. ultrAslan

    Tanı : Venöz yetersizlik Kronik Periferik

    CFV.SFV.DFV.POP-V ve baldır venleri normal anatomik seyir ve lokalizasyonludur.
    Intraluminal sonopatolojik gorunum CDI ile dolum defekti saptanmadı.Venöz cidar kalınlıgı tabidir…

    Proksimalde SFV duplikedir
    Vena safena parvada denişleme (istirahatte 5.6 Mm )valsalva ile grade 4 reflü izlenmiştir

    Hocam merhaba benım doktorumun verdıgı raporda bu sonuclar yazıyor bunların ne demek ıstedıgını bırde sızden ogrene bılırmım tesekur ederım sımdıden Hayırlı Gunler
    Op.Dr.Onur GÜRER
    Bu rapora göre tedavi edilebilir bir varisiniz vardır.Kliniğimizde ameliyatsız tedavi olabilirsiniz.

  2. NESLİHAN KOÇ

    Hocam bende varis var bu yıl ağrılarım çok arttı ve bazen ciddi kaşıntılarım oluyor dizlerimde kalp damar bölümüne gittim doplleer çekildim sonuçta SOL VSM LÜMENİNDE GRADE IV VENÖZ REFLÜ DİĞER BİLATERAL ALT EKSTREMİTE YÜZEYSEL DERİN VENÖZ SİSTEM VE PERFORAN VENLERE AİT BELİRGİN EK PATOLOJİ İZLENMEDİ yazıyor dr. gösterdim ameliyat olman lazım dedi ve iğne ile damarlara tedavi oluncak dedi yardımcı olurmusunuz
    Op.Dr.Onur GÜRER
    Kliniklerimizde ameliyatsız köpük+RF ile %100 varislerinizden kurtulursunuz.

  3. emel

    merhaba hocam, 21 yaşındayım kılcal varislerim var babamda venöz yetmezliği olduğu için doktora gittim fakat doppler çektirilmedi iğne tedavisi olmam gerektiğini söyledi ve hep varis çorabı kullanmam gerektiği söylendi… asıl sormak istediğim ayak bileğimdeki kılcal varisler her geçen gün kaşınıp,ağrı yapıp çoğalıyor bunu engelleyemiyorum buna nasıl bi çözüm bulmalıyım ? ayrıca bu skleroterapi ne kadar etkilidir yaptırmalımıyım? yaptırmazsam ileri derece varise dönüşür mü ? yanıtlarsanız çok sevinirim, teşekkürler.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Tedavi olmalısınız.Tedavi olmaz iseniz ilerde sizi üzecek durumlarla karşılaşırsınız.

  4. ogün

    merhaba hocam ben yaşında bayanım bacak şikayetiyle doktora gittim bende varis de var bunun yanında bir haftadır ara ara morluklar oluyor bacaklarda çarpmışım gibi yapılan doppler sonuçunda CFV, SFV , DFV,POP-V ve baldır venleri normal anatomik seyir ve lokalizasyonludur.İntraluminal sonopatolojik görünüm renkli doppler incelemede dolum defekti saptanmadı Venöz cidar kalınlığı tabidir.Sağ SFV düzeyinde valsalva menevrası boyunca valvüler yetmezlik ile uyumlu düşük akımlı reflü mevcuttur.Sol VSM de valsalva boyunca düşük akımlı devamlı reflü izlenmekte ancak VSM kalibrasyonu normal olup yüzeyel venlerde belirgin varriköz genişleme saptanmadı.Sol seviyesinde de valvüler yetmezlik ile uyumlu devamlı reflü mevcuttur. doktorum damar hastalığı var deyip ileç verdi modet 500 mg bu damar hastalığı nasıl bir tür açıklama yapmadı bunun nedeni araştırılmalımıdır. yoksa bu şekilde ilaçla tedavi mi edilmelidir.Şimdiden teşekkürler.
    Op.Dr.Onur GÜRER
    Kliniğimize geldiğinizde sizi ücretsiz muayene ederiz.Bu yazdıklarınızdan durumunuz hakkında yeterli bilgi sahibi olamadık.

  5. AYAN

    Hocam , geçen ay çekildiğim dopler sonucu. Ne yapmam lazım, bacaklarımın görüntüsü çok kötü. Damarlarım yem yeşil ve ağrı yapıyor.

    Her iki ana , yüzeyel ve derin femoral , saphenöz , popliteal ve krural derin ven lümenleri açık izlenmiştir. Augmentasyon ve kompresyon testlerine yanıt pozitiftir. Trombüs formasyonu gözlenmemiştir. Valsalva manevrası esnasında sol CFV de 6 sn süreli, sol SFVde 3 sn süreli, sol popliteal vende düşük debili 5 sn süreli venöz reflü akımlar dışında incelenen her iki alt ekstremite diğer derin venler valsalva ile anlamlı venöz reflü saptanmadı. Sağ SFJ açıktır. Sol SFJde ve VSM proksimalinde valsalva ile 6 sn süreli venöz reflü saptanmıştır. Sonuç:Solda derin ve yüzeyel venöz yetmezlik bulguları Sağda derin venöz yetmezlik bulgusu saptanmadı. DVT saptanmadı
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Doppler raporu hakkınızda karar verebilmek için tek başına yeterli bir tetkik değildir.Klinik bulgular (muayene bulguları) ondan daha önemlidir.Sizi muayene (kliniğimizde ücretsizdir) etmeden hakkınızda karar vermek mümkün değildir.

  6. SEVGİ

    merhaba.valsalva mevrası ile safena magna ,yüzeysel femoral ven ve diz eklemi medialinde perforan vende sürekli reflü akım kaydedilmiştir.grade 4 reflü.
    sag safena magna,yüzeysel femoral ven ve diz eklemi medialinde perforan vende yetmezlik.

    doktor tedavi edilemez dedi. gerçekten tedavisi yok mu?
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Bu rapora göre tedavi olabilirsiniz.Ancak klinik muayenede karar vermek için önemlidir.İsterseniz kliniğimize geliniz durumunmuzu değerlendirelim.(muayene ücretsizdir)

  7. Ayenes

    Benim sürekli bacaklarım ağrıyor ve renkli dopier çektirdim sonucu Dr görünce ameliyat dedi son evresiymiş ben kararsız kaldım beni aydınlatırsanız sevinirim.venöz yapılarda sol vsm de uyluk düzeyinde Grade IV reflü akım izlendi.
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniklerimizde ameliyatla tedavi edilebilen tüm varisleri ameliyatsız daha başarılı şekile (köpük+radiofrekansla) tedavi ediyoruz.

  8. Arşo

    Meraba Hocam venöz dopler incelemesinde her iki diz çevresinde perforan venlerde valsalva manevrası ile grade 4 reflü akım izlendi,klinik verileriyle korelasyona uygun olur.. hocam ne tavsiye edersiniz cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim..
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Kliniklerimizde varis muayenesi ücretsiz olup doppler raporunla beraber değerlendirildiğinde size en uygun tedavi şekli önerilir.Arzu ederseniz tedavinizede başlanır.

  9. esra

    Merhaba,
    Babama ait renkli doppler sonucunu acil olarak en kısa zamanda yorumlamanızı rica ediyorum.
    Sırası ile bilateral ana femoral venler ,derin ve yüzeyel femoral venler,popşiteal venler,krural venler,vena safena magnalar,vena safena parvalar ve perforan venler incelenmiştir.
    Gri skala incelemede,
    Sağ talokrural eklem komşuluğunda VSM iştirakli büyüğü 1 cm çapa ulaşan bazılarının içerisinde trombüs materyali izlenen venöz pekeler izlenmektedir.
    Diğer venlerin duvar kalınlıkları,lümen kalibrasyonları ve iç ekoları,kompresyona yanıtları tabiidir.Trombüse ait bulgu saptanmamıştır.
    Sağ VSM çapları çıkımı:8,3 mm,uyluk proksimal:6 mm,uyluk distal:4,3 mm,krurus proksimal:5 mm,sol VSM çapları çıkım:5,8 mm,uyluk proksimal:3,5 mm,uyluk distal:3,2 mm,kruris proksimal:3,8 mm’dir.
    Renkli ve Spektral doppler incelemede,
    Sağ VSM distalde geç başlangıçlı krurise uzanım gösteren valsalva manevrası ile grade 4 reflü izlenmektedir.
    Diğer venlerin renkle dolumu tabiidir.Akım deseni spontan ve faziktir.Valsava manevrası ile geri akım izlenmemiştir.
    Op.Dr.Mustafa BOLAT
    Solda VSM da trombüsten bahsediyor (tedaviye yada oluşan flebite bağlı olabilir) İleri bir varisiniz var Köpük+radiofrekansla kliniğimizde tedavi olabilirsiniz.

  10. sultan belenk

    sol bacağımda ağrılarım olmasından ve varis şüphesi ile kalp damar cerrahisine göründüm. doktor ilk muayenede venöz yetersizliğinden şüphelendi ve doppler çekimi için randevu aldım. doppler sonucumu aynen yazıyorum…
    cfv,sfv, dfv,pop-v ve o-peroneal venleri normal anatomik seyir ve lokalizasyonludur. İntraluminal sonopatolojik görünüm, CDI ile dolum defektisaptanmadı. Venöz cidar kalınlığı tabidir. Valsalva manevrası ile plda CFV de kapaklar arası küçük bir alanda tüm valsalva manevrası boyunca devam eden grade 4 reflü mevcuttur.
    ayrıca… Sol popliteal fossada vasküler yapıların lateralinde RDUS davakülaritesi izlenmeyen 54*20 mm boyuntlarında kalın sepyaston içeren anekoik kistik leyon n-mevcuttur (backer kisti)
    erekt posturde valsalva menavrası ile safen çapı sağda 5 mm, solda 5 mm ölçülmüşüt.

    doktor bu rapora istinaden 20-30 mm hg basınclı kilotlu varis çorabı giymemi önerdi yapılacak bir şey olmadığı sadece ilerlemesini engelemek amaçıyla çorap b-giymemi ve bilinen dinlenme vs. gibi önlemler almamı söyledi.. sizden ricam birde bu sonucu isz değerlendirirmisiniz. şimdiden teşekkür ederim…
    Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
    Sadece doppler raporuna göre varis değerlendirmek doğru değildir.Muayene bulgularıda dopplerden daha önemlidir Beraberce değerlendirmek gerekir.Birde doppler raporlarının maalesef standardı yoktur.Bacak aynı nolmak kaydı ile ne kadar doktor bakmış ise o kadar farklı rapor vardır.

Uzmanımıza Soru Sor

tikus